Activitats

Exposició

“EL VÍBORA”

La Cúpula, quaranta anys i un dia de còmic underground

Del 06 de Març al 29 de Març al Centre Cívic del Port de Sagunt.

Inauguració divendres 06 Març a les 12 h.

Horari General de dilluns a divendres: 10:00 a 13:30 / 16:00 a 20:30.
Horari Splash: Divendres 27 de 16 a 20.30 h / Dissabte 28 de 10 a 14 / 17 a 20 / Diumenge 29 de 10 a 14.

Visita guiada amb Rubén Lardín (comissari de l’expo) el dissabte 28 de 9:30 a 10:30.
(Nota de l’Splash: L’Exposició està tancada els caps de setmana, a excepció dels dies del Festival)

Un recorregut per la història completa d’El Víbora amb originals i còmics publicats per La Cúpula durant 40 anys i un dia.
Rupturista, de carrer i irreverent, la revista El Víbora va reunir en les seues pàgines una impressionant nòmina d’autors (Nazario, Mariscal, Gallardo, Mediavilla, Max, Pons, Ceesepe, Martí, Roger,…) que des del compromís i l’humor van abordar sense embuts temes com la llibertat sexual, el consum de drogues, la lluita contra l’energia nuclear o la vida en els baixos fons. Un còmic underground i contracultural al qual ningú vaticinava més que uns mesos de vida, però que va arribar a imprimir 300 números, vendre 40.000 exemplars mensuals en els quioscos i les historietes dels quals es lligen hui com la impagable crònica social d’uns anys de gran potència creativa, lliures i combatius, divertits i una mica perillosos.

Comissariada per Rubén Lardín.

Exposició

Dracs solts

Una ullada a l’obra de Xulia Vicente

Del 27 de març al 12 d´abril al Casal Jove del Port de Sagunt.

Visita guiada amb l’autora el dissabte 28 a les 18:45 (Sala Exposició Splash)
Xulia Vicente naix a Galícia i marxa després a cursar Belles Arts a València, on resideix des de llavors. Publica el seu primer llibre-còmic en 2016: Anna Dédalus: El misteri de la mansió cremada (Andana Editorial), amb Miguel Ángel Giner Bou i Núria Tamarit. Més endavant li segueixen Duerme Pueblo (Ediciones La Cúpula), de nou al costat de Núria Tamarit, i Ari, Cazador de dragones (Sallybooks) amb guió de Manuel Gutiérrez. Aquesta última és la primera part de la trilogia Sello de Dragón, de la qual recentment ha publicat el seu segon lliurament: Ira, jinete de dragones. Xulia ha col·laborat també en revistes i fanzines, tant nacionals com internacionals, com 2000AD, Xiulit, Nimio o Sacoponcho.

Exposició

Mamen Moreu

Una dècada de vinyetes

Del 27 de març al 30 d’abril.

Visita guiada amb l´autora el diumenge 29 a les 12:00. Sala Aulari de l’Splash.
Mamen Moreu ha complit deu anys des que debutara en la revista satírica El Jueves l’any 2009. Al llarg d’aquest temps, Mamen mai ha abandonat l’humor en les seues vinyetes, a vegades des d’un prisma personal Desastre o Resaca (totes dues publicades per Astiberri); altres vegades amb personatges que li han servit com a retrat intergeneracional Dolores y Lolo. Aquesta expo és un resum gràfic de la seua obra.

Exposició

Fernando Dagnino & Smart Girl

Del 27 al 29 de març.

Visita guiada amb l´autor el dissabte 28 de 16:30 a 17:00. Sala Principal de l’Splash
El genial artista Fernando Dagnino, que ha treballat en sèries prestigioses com Superman (DC) o Spiderman (Marvel) ofereix la seua obra més personal. Smart Girl és una història cibernoir que beu d’obres com Blade Runner o Black Mirror, amb una combinació única i per a adults de ciència-ficció i superherois.

Actuació

TéCanela

Divendres 27 a les 22:30 horas. Sala Principal del Casal Jove. Entrada amb invitació a la pàgina www.notikumi.com

El duo TÉCANELA tanca la llarga gira que els ha portat per tota Espanya, presentant el seu primer treball discogràfic, “Les dues cares del fil”. Dos cantautors, Jano Fernández (guitarra i veu) i Ariadna Rubio (veu i flauta travessera), que es van reunir en 2015 per a crear cançons basades en el mestissatge, la mescla d’estils i ritmes, amb lletres carregades d’optimisme, humor i bon rotllo, sense deixar de banda la crítica social.

Espectacle

SIN FILTRO

Un monòleg de VALERIA ROS

Dissabte 28 a les 22:30 horas. Sala Principal del Casal Jove. Entrada amb invitació a la pàgina www.notikumi.com

Valeria Ros és una de les cares més conegudes de l’estand-up femení. Humorista, actriu i guionista, porta anys dedicant-se a la comèdia, amb més de 100 actuacions per any, i col·labora habitualment en programes de televisió com “Arruixant” i “Boig Món”, o en ràdio, al costat de Quequé en “La vida moderna”. També ha participat en “Late Motiv” d’Andreu Buenafuente, i “El fin de la comedia”, de Ignatius Farray.

En el seu últim monòleg, “Sin filtro”, la humorista ens detalla les seues obsessions, observacions i múltiples fracassos, rient-se d’ella mateixa i fent al públic partícip en molts moments del xou. Humor sa, exagerat i amb moltes brotxades d’improvisació i interacció.

Cine Animació Adults

BUÑUEL EN EL LABERINTO DE LAS TORTUGAS

Dirigida per Salvador Simó i basada en el còmic homònim de Fermín Solís

Divendres 27 a les 19:00 h en la Sala Aulari.

Aquesta cinta d’animació ha estat una de les sensacions de la temporada, amb premis a Màlaga, Annecy, el Goya i Premi Europeu a la Millor Pel·lícula d’Animació. Es tracta d’una adaptació del còmic homònim de Fermín Solís, que ens trasllada al París de 1930, amb Salvador Dalí i Luis Buñuel com a principals figures del moviment surrealista. Després de l’escandalosa estrena de la seva primera pel·lícula, “La edad de oro”, Buñuel veu que se li tanquen totes les portes però un bon amic, l’escultor Ramón Acín, compra un bitllet de loteria amb la boja promesa que, si guanya, pagarà el documental que el seu amic vol rodar sobre Las Hurdes. Cinema dins del cinema.

Matinal Cine Infantil

ASTÉRIX Y EL SECRETO DE LA POCIÓN MÁGICA

Dirigida per Louis Clichy i Alexandre Astier. Basada en els personatges de René Goscinny i Albert Uderzo.

Dissabte 28 a les 11.30h en la Sala Aulari.

Després de sofrir una caiguda recollint vesc, Panoràmix decideix que ha arribat l’hora d’assegurar el futur del poble. Acompanyat per Astèrix i Obèlix, emprén la cerca d’un talentós druida al qual vol transmetre-li el secret de la poció màgica. Nominada al Cèsar a Millor Pel·lícula d’Animació de 2018.

RECREACIÓ

75 ANIVERSARI ALLIBERAMENT CAMPS DE CONCENTRACIÓ

Recreació a càrrec d’Screaming Eagles 101º Easy Valencia (inclou tropes alemanyes i vehicles d´època)

Dissabte 28 de 10:30 a 20:30 h. Exterior Splash.

La companyia Easy va participar en els llançaments sobre Normandia durant l’Operació Overlord. Després de Normandia van ser retornats al seu camp d’entrenament a Anglaterra, per a ser llançats com a suport de l’Exèrcit Britànic en l’Operació Market Garden, amb l’objectiu d’apoderar-se de diversos ponts en la zona d’Eindhoven. En la tardor del mateix any, van participar en la batalla de les Ardenes, per a ser traslladats en suport de les forces estatunidenques a Bastogne. D’allí van seguir fins al pas del Rin, alliberant camps d’extermini i arribant fins al Niu de l’Àguila de Hitler. Hui dia, la 101 és una divisió purament terrestre, encara que algunes de les seues unitats continuen mantenint l’escut de “Airborne” (aerotransportats).

ESPAI AUTOEDITATS

Cartell d’Elías Taño

Com tots els anys, el Splash reserva un espai per als fanzines i la il·lustració dels nostres jóvens artistes. Coordinat per Elías Taño, que ens proposa una novetat seua, l’Espai Fanzines és un lloc de propostes. Participen:

Plaça del Mercat (Vicente Perpiñà i Carlos Mercé editors)Jose TomásEdiciones Valientes (Martín López)Ediciones Calamidad (Don Rogelio J)Andrea Oliva6 sueños (Roger Omar)Mager GonzalesJulisanRatas GrafikasColectivo Vendo Oro

XARRADES COL∙LECTIVES

Aquest any tindrem quatre xarrades col·lectives sobre temes diversos relacionats amb el còmic, la il·lustració i la història.

DISSABTE 28
 • 11.30 h. Col·lectiva. EL VÍBORA, UNA ÈPOCA DE SUPERVIVIENTES. Martí Riera (autor el Víbora), Emilio Bernárdez (editor el Víbora), Rubén Lardín (comissari expo) i Aroha Travé (autora) ens parlen dels dies d’El Víbora. SALA PRINCIPAL + Signatura Taula Splash.
 • 13:00 h. Col·lectiva. EL CÒMIC ENFRONT DE LA HISTÒRIA: els autors Pedro Cifuentes, Iván García, Joan Mundet, Susanna Martín, Sento Llobell i Gerardo Balsa, coordinats per David F. de Arriba parlen sobre la relació entre història, còmic i memòria històrica. SALA PRINCIPAL + Signatura Taula Splash.
 • 18:00 h. Col·lectiva. DIBUIXANTS, AUTORES, CREATIVES, ARTISTES…i PRECÀRIES. En esta xarrada col·lectiva pretenem mostrar totes les variants de mercat i tipus de treball relacionats amb el món del cómic. I discutir-les. Què significa ser artista a hors d´ara? És posible viure d’aixó? Quina és la situació real del mercat? És necessari canviar alguna cosa? Per a aconseguir-ho compten amb l’experiencia de Laura Pérez, Mamen Moreu, Nuria Tamarit, Pepa Pardo, Rosa Codina, Susanna Martín i Xulia Vicente. Modera l’especialista Iria Ros.
DIUMENGE 29
 • 13:00 h. Col·lectiva. QUÈ OCORRE A VALÈNCIA? Els Premis nacionals valencians d’enguany parlen sobre la situació del còmic, la il·lustració i el disseny a València. Amb Marisa Gallén, Paco Giménez i Cristina Durán. Presenta Dani Nebot. SALA PRINCIPAL.

SPLASH KIDS / JOVE SPLASH

Tallers creatius – Zona Videojocs – Zona de Jocs – Parc Infantil.

DIVENDRES 27 de MARÇ
 • 17h a 21h: ZONA VIDEOJOCS Entrada lliure. Totes les edats.
  Espai de videojocs amb màquines recreatives dels 80 i videojocs retro: Super Nintendo, Mega Drive, Atari, Playstation one, PS4 i Arcade.
DISSABTE 28 de MARÇ
 • 10:30 a 13:30 i 17h a 20h: JOCS DE TAULA (hall I cibersala) Entrada lliure. Totes les edats.
  Atreveix-te a provar i conéixer una selecció dels millors jocs de taula, cartes i rol del còmic.
 • 11h a 13h i 17h a 20h: REALITAT VIRTUAL (aula 2. Sala Aulari) Entrada lliure. Totes les edats.
  Atreveix-te a provar i conéixer una selecció dels millors jocs de taula, cartes i rol del còmic.
 • 10h a 14h: CASTELLS INFLABLES (exterior). Entrada lliure. Públic infantil.
  En la ZONA KIDS gaudiràs dels castells inflables dels súper herois més famosos de la indústria del còmic.
 • 11h a 14h i de 16h a 21:00 h. ZONA VIDEOJOCS Entrada lliure. Totes les edats.
  Espai de videojocs amb màquines recreatives dels 80 i videojocs retro: Super Nintendo, Mega Drive, Atari, Playstation one, PS4 i Arcade.
 • 11:30h / 17:00h / 11:30h: KABOOM! Aprén a fer còmics d’acció. TALLERS DE DIBUIX Xiquets i xiquetes de 6 a 12 anys. Sala 2.
DIUMENGE 29 de MARÇ
 • 11h a 13h: REALITAT VIRTUAL (aula 2. Sala Aulari) Entrada lliure. Totes les edats.
  Atreveix-te a provar i conéixer una selecció dels millors jocs de taula, cartes i rol del còmic.
 • 10h a 14h: CASTELLS INFLABLES (exterior). Entrada lliure. Públic infantil.
  En la ZONA KIDS gaudiràs dels castells inflables dels super-herois més famosos de la indústria del còmic.
 • 11h a 14h: ZONA VIDEOJOCS Entrada lliure. Totes les edats.
  Espai de videojocs amb màquines recreatives dels 80 i videojocs retro: Super Nintendo, Mega Drive, Atari, Playstation one, PS4 i Arcade.

TALLERS SPLASH. VV.AA

Sala Aulari. Durant tot el cap de setmana (Més informació: horari, edat, al punt d’entrada principal)

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información. ACEPTAR

Aviso de cookies