Autors/es

Magius

Premi MILLOR CÒMIC NACIONAL 2020

Murcia, 1981

Publica en 2001 el primer número del fanzine “Black Metal”. El 2012 tots els números d’aquest fanzine seran recopilats en un volum de gairebé tres-centes pàgines. El 2015 publica sa seva primera novel·la gràfica, “Murcia”, amb Entrecómics Cómics. En 2018 publica amb Autsaider Còmics «El Método Gemini» sobre la màfia novaiorquesa, obra per la que serà nominat com a Autor Revelació al Saló de Barcelona. El 2020 publica «Primavera para Madrid«, un còdex sobre sa corrupció , també editat amb Autsaider Còmics, i premiat al Splash! com a millor obra nacional. Ha obtingut recientment, tambè per la mateixa obra, el Premio Nacional del Cómic, el mes prestigios del nostre país.

Signatures:

Divendres 19, de 17 a 18 h en Stand Autsaider.

Dissabte 20, de 13:00 a 14:00 Sala Principal Splash

Dissabte 20, de 18 a 19 h. Taula Splash.

Diumenge 21, de 12 a 13 h. Taula Splash.

Juarma

Deifontes, 1981

Ha tringut moltes feines diferents. Du publicats 46 títols, des del número u de l’fanzine “Los bocadillos de chopes” (maig 1998) fins “Abrázame hasta que esta vida deje de dar puto asco”, editat per Autsaider Còmics aquest mateix any 2021. A mig camí entre l’humor corrosiu i la reflexió irónica, un llibre damunt les travetes de la vida quotidiana i la idiòcia social.També el 2021 s’ha reeditat la seva novel·la «Al final siempre ganan los monstruos» amb gran èxit.

Signatures:

Dissabte 20, de 13:15 a 14:00 en Stand Autsaider.

Diumenge 21, de 12 a 13 h en Stand Autsaider.

IRENE MÁRQUEZ

Premi «Sento Llobell» TALENT JOVE

Valdepeñas, Ciudad Real, 1990

Estudia Belles Arts a Granada.

Comença a publicar professionalment el 2017 a la revista satírica El Jueves, fent gala d’un humor negríssim.. El 2020 publica la seva primera monografia «Esto no está bien» (Autsaider Còmics), va per la quarta edició i per la qual va ser nominada a Autora Revelació al Saló de Barcelona 2021, i ha obtingut el Premi «Sento Llobell» a l’talent jove a Splash! Festival de Còmic de la Comunitat Valenciana 2021.

Signatures:

Dissabte 20 de 12:30 a 13:30 en Taula Splash.

Dissabte 20 de 18:30 a 19:30 en Stand Autsaider.

ADRIÁN BAGO

Granada, 1989

Estudia Belles Arts a Granada.

Estudia belles arts a València, on formarà costat d’un altre dibuixants Inefable còmics, amb qui publicarà “Vida de los más excelentes historietistas” (guanyador de el premi INJUVE 2017). Entremig, comença a col·laborar mensualment amb Kiss Comix als 18 anys. Ha col·laborat amb Desfiladero, Cáñamo, Norma Editorial, El Nadir, Bluewater Productions a IDW o Dark Horse. Al desembre de 2020 publica el seu primer còmic llarg amb Autsaider Còmics, «Sicofante» en el terreny de l’autoficció. Obre costumista en la qual no falten referències literàries, comunisme i sexe desinhibit.

Signatures:

Divendres 19, de 18 a 19 h en Stand Autsaider.

Dissabte 20, de 12 a 13 h en Stand Autsaider.

Diumenge 21 de 12 a 13 h en Stand Autsaider.

Fernando Llor

Premi MILLOR GUIÓ

Fernando Llor és un autor gallec relacionat amb el cinema i el còmic. Diplomat a l’Escola Superior d’Arts Cinematogràfiques de Galícia, ha dirigit quatre curtmetratges amb guió propi. En l’àmbit del còmic imparteix tallers de tècnica de guió en blogs com Escribiendo Cómics i, és clar, és autor del premi al millor guió per Subnormal, la història de l’assetjament escolar a què va ser sotmés Iñaki Zubizarreta, jugador de bàsquet professional durant l’etapa 1998-2002. Després d’abandonar el bàsquet, Iñaki dedica els seus esforços a la lluita contra l’assetjament escolar i és supervisor d’aquest còmic, és a dir, de la seua pròpia història. El guió de Fernando no eludeix els moments més desagradables que va patir Iñaki, ni tampoc les idees venjatives sorgides en l’esquinçament més profund. Una narració ben construïda al voltant del procés d’assetjament i, sobretot, en la contextualització històrica, un moment en el qual les mesures contra l’assetjament escolar no estaven ni definides. Fernando ha publicat recentment «Plot Point» (Dibbuks, 2021D) amb dibuixos de Esteban Hernández.

Signatures:

Dissabte 20 de 11 a 12 h signa «Subnormal» i «Plot Point» al costat de Esteban Hernández.

David Ramírez

Premi ENTENDRE EL PRESENT

David Ramírez és dibuixant de còmics des que va guanyar el concurs del primer Saló del manga de Barcelona al 1995. Bé, abans també ho era, però a casa seva i sense donar la tabarra.

En un principi, es va especialitzar en paròdies de mangas i animes en les seves col.laboracions a les revistes Kame, Neko i Otaku, i a la sèrie Dragon Fall. La seva obra més important d’aquesta primera època és B3, un còmic de ciència ficció i humor sense complexes.

Ja a principis del segle XXI es va dedicar tant al públic infantil (amb les seves sèries Minimonsters i Dinokid a la revista ¡Dibus!, recuperades fa poc a dos integrals publicats per l’editorial Astronave) com al públic adult, amb Sexo Raro.

Actualment puja asiduament vinyetes autobiogràfiques a les seves xarxes socials, moltes d’elles recopilades en paper com Tal Cual i COnviVIenDo 19 días, obra aquesta que li ha fet guanyar el premi “Entender el presente” de l’Splash 2021.

Signatures:

Dissabte 20, de 17 a 18 h en Stand Norma Ed.

Diumenge 21, de 13:40 a 14:10 en Sala Principal Splash.

Eneko

Premi HUMOR GRÀFIC

Eneko de las Heras Leizaola, més conegut com Eneko, és un il·lustrador, caricaturista i humorista gràfic veneçolà d’origen basc. Porta treballant des de 1979, quan va publicar la seua primera il·lustració en el periòdic El Nacional de Caracas. Establit a Espanya des de 1995, Eneko ha col·laborat en mitjans com 20 minutos, Interviu o Diario Diagonal. En l’actualitat, prossegueix la labor d’il·lustrador en mitjans com la revista El Jueves i el periòdic digital Público. El seu estil es caracteritza per il·lustracions a pàgina completa –o una sola vinyeta– amb un títol com a referència i sense bafarades o textos explicatius, la qual cosa atorga al seu treball una puresa gràfica total. La temàtica que tracta és àmplia, però sol enfocar la mirada en temes de drets humans, la desigualtat socioeconòmica i el món de la política, relacionat amb els assumptes anteriors, presagiant l’adveniment del nou feixisme del segle XXI. Les seues il·lustracions són tan impactants que és fins i tot difícil esbossar un somriure; més aviat tot el contrari, Eneko sempre aconsegueix deixar un pòsit enorme en el lector, unes reflexions molt necessàries per a intentar comprendre el que succeeix en el nostre món.

Yexus

Premi DIVULGACIÓ

Jesús García Sierra, aka Yexus, és un dels crítics i divulgadors del món del còmic més reconeguts a Espanya. El seu treball divulgatiu l’ha portat a estar nominat diverses vegades en aquest apartat del Saló de Barcelona, el qual guanyà en 2008. Porta des de 1991 publicant sobre còmic, any en què va entrar com a col·laborador en El Diario Montañés. Al llarg de la seua trajectòria en el món del còmic, Yexus ha codirigit la revista Viñetas de ayer y hoy i va dirigir les I Jornades del Còmic de Santander. Ha publicat els llibres Conan, paisajes bárbaros (Sinsentido, 2004); Berni Wrightson, el espanto abisal (Sinsentido, 2007); Max: Mitos, realidad y sueño (Dolmen, 2007); Sergio Toppi, un visionario entre dos mundos (Dolmen, 2009); Berni Wrightson, la expresión del horror (Grafikalismos, 2017); Al Williamson, el último aventurero (Libros de Papel, 2017) i Alberto Breccia, sombras de la razón (Grafikalismos, 2020). En 2009 va comissariar l’exposició “Made in Spain: 21 autores para el siglo XXI” en el Festival de Còmics d’Hèlsinki.

Signatures:

Divendres 19: 19 a 20 h. Librería el Puerto. Dissabte 20: De 13 a 14 h. Librería el Puerto. Diumenge 21: De 13 a 14 h. Librería el Puerto.

Marika Vila

Premi UNA VIDA DE VINYETES

Premiar Marika Vila és premiar una de les pioneres del còmic nacional. També és fer-ho sobre la visibilitat de les autores, en un món tan masculinitzat com el del còmic. Marika reivindica el paper de les autores que van començar al costat d’ella, noms il·lustres –Núria Pompeia o Laura Pérez Vernetti, per posar-ne dos exemples clars–, sense oblidar altres papers crucials, com el de les editores, de les quals Marika també ha format part. L’impagable rastre artístic de Marika ocupa pàgines de Selecciones Ilustradas, Totem, El Papus, El Jueves, Equipo Butifarra, El Víbora o Rambla, per citar unes quantes revistes en què ha treballat/col·laborat. L’editorial Isla de Nambutu ha recuperat un dels seus treballs més emblemàtics: Mata-Hari, la història de l’espia més famosa, amb guió d’Andreu Martín i publicada per capítols en la revista Totem. Excepcional il·lustradora, Marika ha treballat també en mitjans de comunicació i en el terreny publicitari. Servisca aquest premi com a reconeixement al passat, el present i el futur d’una autora universal.

Signatures: 

Divendres 19, de 18 a 19 h en Stand Librería el Puerto.

Dissabte 20 de 19 a 20 h en Stand Librería el Puerto.

Esteban Hernández

Esteban Hernández nació en Ciudad Real en 1979. Licenciado en Bellas Artes en la Ciudad de Valencia. Historietista compulsivo e ilustrador. Lector y escritor intermitente. Baterista desde 1994. Ha publicado novelas gráficas en Bang, Dolmen, Planeta De Agostini, SinSentido (Premio Fnac 2010), De Ponent y Libros de Autoengaño. Autoedita sus fanzines desde 2003 (Premio Ficomic 2012) y algunos cómics largos desde 2013 (Premio Diario de Avisos 2015). Publica o ha publicado cómics en revistas satíricas como El Jueves, infantiles como Tretzevents o Era Gabera y digitales como Aces Weekly, de David Lloyd, coautor de V de Vendetta. Ha sido ilustrador para periódicos como El País (en los suplementos Babelia y Verne) y para editoriales como Media Vaca, Oxford University Press, Teide o Edebé. Ha publicat, amb guió de Fernando Llor «Plot Point» (Dibbuks, 20219 y «Usted # 10».

Signatures:

Dissabte 20 de 11 a 12 Plot Point (amb Fernando Llor) y Usted #10 en Stand Librería Bartleby.

GUILLEM ESCRICHE

Es va llicenciar en Història de l’art en la Universitat de Barcelona, la mateixa ciutat que li va veure nàixer fa 49 anys. Va començar a escriure i dirigir documentals per als quals dibuixava els seus propis storyboards.
Va passar a desenvolupar la faceta de dibuixant en el món audiovisual i dels videojocs, com a director d’art i dibuixant de storyboards i art conceptual.
Autor de comics curts per a diferents publicacions, recentment ha dibuixat l’àlbum: “El partido de la muerte”, amb guió de Pepe Gálvez, que acaba de publicar Desfiladero Ediciones.

Signatures: 

Divendres 19, de 18 a 19:15 en Stand Desfiladero/Aleta.

Dissabte 20, de 11:45 a 13:15 en Stand Desfiladero/Aleta.

Dissabte 20, de 18:00 a 18:45 en Stand Desfiladero/Aleta.

Dissabte 20, de 19:45 a 20:20 en Stand Desfiladero/Aleta.

Diumenge 21, de 12:30 a 13:30 en Stand Desfiladero/ Aleta.

CARLOS MOROTE

Arquitecte que va abandonar per a buscar un futur millor dibuixant còmics. Comença la seua carrera publicant “Vesta” (Finalboss Games) i una obra curta en el recopilatori Refugiados (Spaceman Project), al costat de Fernando Dagnino, amb qui també col·laborarà posteriorment en el còmic L’agent (Glénat Editions). Ara, amb el seu primer còmic com a dibuixant, El rey de las polillas (Grafito Editorial, 2021) es prepara per a l’evident voràgine de fama, fans embogides i diners a dolls.

Signatures:

Dissabte 20, de 12:30 a 14 h en Stand Grafito Ed.

Dissabte 20, de 19:00 a 19:45 h en Stand Grafito Ed.

Diumenge, 21, de 12:00 a 13:30 en Stand Grafito Ed.

ANGEL ABELLÁN

Guionista hipocondríaco amb eterna síndrome de l’impostor. Autor del còmic Temporada de melocotones (Andana Gràfica, 2021), guardonat amb l’III Premi València Novel·la Gràfica, juntament amb Alba Flores al dibuix. Ara, gràcies a la seua extensa experiència exterminant arnes i relacions amoroses, publica amb Grafito Editorial El Rey de las polillas, la seua segona obra llarga.

Signatures:

Dissabte 20, de 12:30 a 14 h en Stand Grafito Ed.

Dissabte 20, de 18 a 19:30 en Stand Somnis de Paper /Andana Gràfica.

Dissabte 20, de 19 a 19:45 en Stand Grafito Ed.

Diumenge 21, de 11:30 a 13 h en Stand Somnis de Paper /Andana Gràfica.

Diumenge 21 de 12 a 13:30 en Stand Grafito Ed.

JOSÉ FONOLLOSA

Col·labora en la revista infantil valenciana Camacuc amb les sèries “*Vampi”, “Hotel Monster” i “Trastades a l’Olimp”. En 2006 publica la seua primera obra nacional “Billy Bob” amb guió de Manuel Castaño, comic d’humor amb animals antropomòrfics sobre l’angoixa existencial dels joves que ja no són tan joves. En 2010 inicia la publicació de la seua webcomic Miau, on parla de com és viure amb gats. I Durant aqueixa dècada el seu univers gatuno s’expandeix al llarg de 8 llibres traduïts a 5 idiomes. Ha participat en quasi totes les revistes d’humor d’Espanya com “El Jueves”, “Retranca”, “El Climaco” o “Amaníaco” En 2018 publica els còmics infantils Vampi i Vampi. Cuéntame un cuento (publicats per Grafito Editorial). De la seua experiència com a voluntari en una protectora d’animals naix el seu còmic Refugio al qual segueix Diario de un refugio (publicats per Grafito Editorial) sens dubte els seus projectes més personals en els quals comparteix les seues vivències en la protectora d’animals on col·labora.

Signatures:

Dissabte 20, de 17:30 a 19:30 en Stand Grafito Ed.

Diumenge 21 de 11:30 a 13:30 en Stand Grafito Ed.

PACO CAMALLONGA

Il·lustrador freelance centrat actualment en el camp del disseny i modelatge 3D de falles i projectes privats. Al llarg de la seua carrera professional s’ha desenvolupat en paral·lel en el camp del disseny i la il·lustració, camps als quals està vinculat des de molt primerenca edat. Posseeix àmplia experiència com a dissenyador i il·lustrador, ja que ha treballat anteriorment en despatxos de disseny, estudis d’animació i videojocs, concretament dedicant-se, en aquests últims, a la tasca del disseny, creació i modelatge de personatges i entorns. Cachorro (Aleta, 2021) és el seu primer treball en el terreny del còmic, amb guió de Jorge Palomar.

Signatures: 

Diumenge 21 de 12:30 a 13:45 en Stand Aleta/Desfiladero.

JORGE PALOMAR

Després d’haver guanyat diversos premis (a nivell nacional i local) en la seua adolescència, Jorge ha seguit en contacte amb els relats curts i la narrativa en general. En aquests últims anys, a més, ha escrit i participat en el guió tècnic de diverses obres de teatre. Arquitecte de professió, la literatura (ben llegida o escrita) sempre ha format part de la seua vida i la seua constància i capacitat de compromís-treballe amb un projecte com el de Cachorro (Aleta, 2021) el seu primer guió de novel·la gràfica és inqüestionable. Deu mesos de documentació i presa de dades per a la contextualització de la novel·la, i altres punts per a la història i el perfil dels personatges.

Signatures:

Diumenge 21, de 12:30 a 13:45 en Stand Aleta/Desfiladero

ALBA FLORES

Graduada en Belles arts i apassionada del dibuix. Pròxima al món editorial pel màster d’àlbum infantil il·lustrat que va realitzar, il·lustra articles en la revista ¡La Leche! Va ser guanyadora del primer premi de còmic Creamurcia (2018), així com del premi Network FLIC. A la fi de 2018, arriba a les seues mans l’increïble guió d’Ángel Abellan que canviarà el rumb del seu treball, el de Temporada de melocotones (Andana Gràfica, 2020), amb el qual guanyen l’III Premi València de Novel·la Gràfica.

Signatures:

S-20 de 12:30 a 14 h «Temporada de Melocotones» en Stand Somnis de Paper/Andana Gràfica.

S- 20 de 19 a 19:45 h «Temporada de Melocotones» en Stand Somnis de Paper/Andana Gràfica.

D-21 de 12 a 13:30 h «Temporada de Melocotones» en Stand Somnis de Paper/Andana Gràfica.

DAVID LORENZO

David Lorenzo (Madrid, 1971). Llicenciat en Belles arts, sempre ha mostrat una inclinació pel còmic. Com el que més l’atrau és el terror i la ciència-ficció, crea Frenzy, sota la denominació Sorprendentes Comics de Horror, que li serveix per publicar els seus primers treballs i guanyar, en 2003, el Premi al Millor Fanzine en el Saló Internacional del Còmic de Barcelona. Col·labora en fanzines, revistes, dissenya cartells, portades de discos i recopila les seues millors històries curtes en l’àlbum Insomnia (Dobledosis, 2004). La seua adaptació al còmic de La Torre de los siete jorobados (Desfiladero, 2021), la novel·la d’Emilio Carrere, és senzillament extraordinària.

Signatures:

Divendres 19, de 18:45 a 20:15 en Stand Desfiladero/Aleta.

Dissabte 20, de 11 a 12:30 en Stand Desfiladero/Aleta.

JORDI PITARCH SALVADOR (1975)

Va mostrar la seua afició pels còmics a molt primerenca edat. Amb tot just huit anys ja dibuixava les seues primeres historietes. Temps després es va iniciar en el món de la pintura. Durant molts anys va retratar a grans figures del món de la música (la seua altra passió). Això li va portar a exhibir les seues obres en diverses exposicions. Però no va ser fins a l’any 2016 quan va decidir realitzar el seu primer còmic llarg, l’obra es va editar a la fi del 2018, sota el nom Canción de atardecer una història amb tints negres, ambientada en el món del Jazz, amb guió de Carlos Tosca. “49ª Brigada Mixta, crónica de un soldado” és el còmic en el qual Jordi i el seu germà Alain han estat treballant durant aquests tres últims anys, i que ara ens presenten, la història del seu avi durant la Guerra Civil ha sigut l’argument perquè aquest dibuixant castellonenc continue fent el que més li agrada, contar històries en vinyetes.

Signatures:

S-20 de 18 a 20 h en Stand Cascaborra.

ALAIN PITARCH SALVADOR (1983)

La seua afició als cómis va començar amb els clàssics, com Mortadelo y Filemón o Astérix i Obélix, entre altres. Més tard es va enamorar d’altres obres, com la de Tardi, al qual considera un dels més grans del món del còmic. Va decidir iniciar-se com a guionista amb 49ª Brigada Mixta, crónica de un soldado (Cascaborra, 2021) en la qual ha volgut plasmar per sempre totes les anècdotes que el seu avi contava sobre el seu pas per la Guerra Civil Espanyola.

Signatures:

S-20 de 18 a 20 h en Stand Cascaborra.

SHAUN ELAY

Llicenciada en Belles arts per la Universitat Politècnica de València, en 2015 presenta públicament la primera de les seues exposicions d’il·lustració alternativa: We Are What We Are, sorprenent el públic amb el seu innovador art alternatiu.
En 2016 es presenta a València: Phobophobias, exposició d’una àmplia col·lecció d’il·lustracions dedicades a les fòbies específiques. A principis de 2017, al costat d’altres tres il·lustradores valencianes, presenta: Age Of Heroes, exposició d’il·lustracions alternatives sobre els superherois actuals i en 2018 Star Wars Illustrations. En The Force Books ha publicat Megan Comeniños, Mo Caró i Amador Exterminador.

ANTONIO GIL

Il·lustrador espanyol especialista històric-militar i portadista de còmics en editorials franceses. Els seus treballs es troben presents en més de cent publicacions periòdiques especialitzades, i en llibres enfocats en diferents períodes de la història que van des de l’Antiga Roma fins a les operacions a l’Afganistan i l’Iraq. És convidat freqüent en conferències on intervé sobre el Front Occidental en la Segona Guerra Mundial i les operacions alemanyes a Stalingrad.

Signatures:

S-20 de 11 a 12 h en Stand Cascaborra.

S-20 de 12:00 a 13 h «El flautista de Arnhem» en Stand Ponent Mon.

S-20 de 17 a 18 h en Stand Cascaborra.

D-21 de 11 a 12 h en Stand Cascaborra.

D-21 de 12 a 13 h «El flautista de Arnhem» en Stand Ponent Mon

Manel Gimeno

Manel Gimeno es autor de cómics y guionista de programas infantiles, culturales, documentales y ficción para televisión. Ha escrito y dibujado cómics de carácter histórico, didáctico y divulgativo para diversas instituciones: Corts Valencianes, Ajuntament de València, Conselleria d’Educació, Biblioteca Valenciana o Autoridad Portuaria de València entre otras. Es colaborador de la revista Camacuc, en la que ha publicado centenares de páginas destinadas al público infantil además de varios álbumes y monografías, tanto de ficción como de temas educativos.

En 2016 publica Flashback en negro, volumen que recopila sus historietas de género negro publicadas originalmente en la revista Bésame Mucho. El mismo año el IVAM expone parte de su obra gráfica dentro de la muestra VLC València Línea Clara junto a Sento Llobell, Mariscal, Miguel Calatayud, Mique Beltrán y Micharmut.

En 2019 publica la novela gráfica Misterios del Más Acá, con textos de Carlos Martínez Riera. En 2020 aparece Destarifats: El Iaio, cómic de humor dirigido al público infantil. También en 2020 recibe el premio del Saló del Comic de València a la carrera de autor valenciano además del Halcón Maltés de Cartelera Turia, revista en la que publica semanalmente su página de humor gráfico El Bolero de Manel.
En 2021 el Museo Valenciano de la Ilustración y Modernidad, MuVIM, edita en castellano y valencià su novela gráfica El Capellà de les ratlletes, con guión de Rafa Higón. A finales de este mismo año aparece Love Stone, un tebeo de amor y humor.

Signatures: 

Dissabte 20, de 12 a 13 h stand Librería el Puerto.

Santi Selvi

SANTI SELVI (Valencia, 1973). Actualmente está publicando dos colecciones de cómic didáctico: una sobre matemáticas llamada “Mamut Listo” (Bang Ediciones) con cuatro títulos publicados hasta el momento (Gauss, Arquímedes, Emmy Noether y Galois) junto a Zarzo; otra colección sobre astronomía llamada “El Universo” (Nou Editorial) con dos títulos en el mercado (La ley de expansión de Hubble y El sistema solar) junto a Luis Morocho.
También tiene publicadas varias historias cortas en álbumes colectivos como “Valentia” (Norma Editorial), “De Muerte” (GP Ediciones) o “Furiosa” (Babau).
Tiene publicadas dos novelas gráficas: “¿Y ahora, qué?” (Nowevolution Editorial) con Inma Ortega, Miguel Delicado y Zarzo, y “Tranquila” (Nuevo Nueve) con Gol.
Este 2021 ha publicado también el álbum histórico “Cajamarca” (Cascaborra Ediciones) con Luis Morocho.
Está escribiendo su tesis doctoral sobre el uso del cómic como herramienta didáctica para la enseñanza de las ciencias. En la misma línea, es profesor del Máster de Educación y Cómic de la Universidad de Valencia.

Signatures:

S-20 de 12 a 14 h en Stand Greyhskull Cómics.

D-21 de 11 a 12:30 en Stand Greyhskull Cómics.

D-21 de 12:30 a 14 h signa «Cajamarca» en Stand Cascaborra.

Frederic Torres

Frederic Torres és llicenciat en Història Contemporània per la Universitat de València, i un veterà crític músico-cinematogràfic i assajista de l’especialitat, que ha escrit en nombroses revistes i webs de referència i que exerceix de manera habitual en webs com soundtrackfest.com i cinearchivo.net, a més d’organitzar concerts i conferències sobre el tema. Entre els seus llibres destaca la publicació d’ALEX NORTH. EL VIAJERO IMPENITENTE, sobre l’obra del revolucionari compositor nordamericà. Ara arriba LA MÚSICA TRAS LA MÁSCARA, text centrat en la música cinematogràfica de l’actual era superheroica, dedicat en aquest primer volum especialment a les adaptacions marvelites.

Luis Bustos

(Madrid, 1973). Dibuixant de còmics, il·lustrador i grafista. Comença la seua carrera en 1996 amb Rayos y Centellas (Camaleón Ediciones), al costat del guionista David Muñoz. D’un estil gràfic versàtil, ha fet treballs en diversos gèneres i formats que van des del comic book, l’àlbum europeu, l’humor per a premsa o la novel·la gràfica. Com a autor complet destaquen Endurance (Planeta DeAgostini, 2009), un relat d’aventures sobre l’expedició antàrtica d’Ernest Shackleton; el còmic juvenil Zorgo (Dibbuks, 2012) o Versus (Entrecómics Còmics, 2014), adaptació lliure del relat de Jack London Por un bistec.
També ha col·laborat en el setmanari humorístic El Jueves (2012-2014) i en la revista digital Orgullo y Satisfacción (2014-2017). Altres treballs com a dibuixant són Residuos (Glénat, 2005), al costat de David Muñoz i Antonio Trashorras, o els dos toms dels quals consta, ara com ara, García! (Astiberri, 2015 i 2016), amb guió de Santiago García. Els seus últims treballs són Still Life (Llibres d’autoengany, 2016), Puertadeluz (Astiberri, 2017) i POP (Caramba!, 2019) i la adaptació al còmic del llibre Fariña (Universal Comics, 2019) amb Nacho Carretero.

Signatures:

Divendres 19, de 18 a 19:30 h Stand Astiberri

Dissabte 20, de 12 a 13: 30 h Stand Astiberri

Rubén Fernández

Rubén Fdez (Castellón de la Plana, 1983) lleva publicando en la revista El Jueves desde 2007. Es conocido principalmente por ser el autor de las series “Federik Freak” (2007) y “24 horas con…” (2011), de las que se han publicado varios recopilatorios. También colabora en el semanario con cierta regularidad con alguna “guinda final” y páginas de actualidad. Ha colaborado en diversas publicaciones, como El ManglarMone! Magazine, Dolmen o Hobby Consolas. En 2014 realizó el cómic “Piedras” (para el proyecto internacional RESPECT Comics), que se tradujo al inglés, al alemán y al ruso.

También ha participado en cortometrajes y formó parte del comité organizativo de comiCS, las jornadas de cómic de Castellón, desde 2005 hasta 2012.

Libros publicados: “Federik Freak: Onanist Lyfe-style” (Ediciones El Jueves, 2010), “¡Para ti, que eres virgen!” (Ediciones El Jueves, 2011), “Piraña social” (¡Caramba!, 2013), “Like a Monkey” (Fandogamia Editorial, 2014), “24 horas con gente mejor que tú” (Fandogamia Editorial, 2015), “Subnormal emocional”. (¡Caramba!/Astiberri). 2016) y “El Rubius no sale en este libro” (Fandogamia Editorial, 2017).

Signatures:

Dissabte 20, de 18 a 19:30 en Stand Fandogamia.

JORDI BAYARRI

Nació en Alboraia (Valencia) en 1972. Aficionado al cómic desde pequeño, formó junto a otros jóvenes autores el colectivo de autoeditores 7 Monos cuando cursaba bellas artes en la Universidad Politécnica de Valencia. Bajo este sello empezó a dibujar y publicar su serie más conocida: Magia&Acero, que le valió el premio de los lectores al mejor cómic erótico en el Salón Internacional del Cómic de Barcelona FICOMIC 2002.
En 2003 comenzó su colaboración con la editorial Aleta, publicando primero la obra de ciencia ficción Titán del Pasado y luego el tomo Piel de Dragón. Con posterioridad, comenzó a escribir y dibujar la serie de fantasía Entre Tinieblas, con la que consiguió el premio a Mejor Guionista Nacional en el Salón Internacional del Cómic de Madrid EXPOC”MIC 2007, y de la que en
2016 publicó el noveno episodio. En 2010 apareció su novela gráfica La Ciudad Oculta de Alejandro Magno, proyecto ganador de la primera edición del premio “Dibujando Entre Culturas”, de la Fundación Tres Culturas.

Desde 2012 trabaja en la Colección Científicos, una serie de cómics de divulgación de la ciencia dirigidos a los más jóvenes, narrando en viñetas las vidas de científicos tan ilustres como Darwin, Galileo, Newton, Marie Curie, Ramón y Cajal y Aristóteles.
Actualmente trabaja en los próximos episodios de Magia & Acero y Entre Tinieblas y en sus proyectos de cómics para adultos en internet.

Signatures: Durant tot el cap de setmana al stand Anillo de Sirio.

JAVIRROYO

Javirroyo és il·lustrador, dissenyador i professor. Dirigeix l’estudi d’il·lustració i disseny Chispum. Ha il·lustrat per a publicacions com Interviú o El País entre altres. Actualment col·labora il·lustrant i fent humor gràfic per a El País, El Semanal, Visual, la Maleta de Portbou, Uppers, El Meteorit i L’Estafador. Va formar part de la revista satírica “El Virus Mutante” al costat de Forges, Gallego y Rei, El Roto, Peridis o Pablo Carbonell entre altres. Creador de la Cebolla Asesina. Els seus últims llibres publicats són “Martín Berasategui y David de Jorge” (Debate / Penguin Random House i Premi Junceda d’Il·lustració), «La Tortilla de patatas” (Debate / Penguin Random House, al costat de David de Jorge), «La Escuela” (Foundawtion, Premi a la millor obra aragonesa en 2018), “Grandes cócteles del mundo» (Casa Camper / Edicions Malpaso, “Life is Sho” (Chispum), “Homo Machus” i “Laborachismo” (Lumen / Penguin Random House). Patró i encarregat d’Educació de Foundawtion, fundació sense ànim de lucre, amb projectes de desenvolupament en educació i arquitectura a Àfrica. És professor d’il·lustració i disseny en la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), Eina, Labasad, BAU i IDEP. Premi Graffica 2020.

CRISTINA DURÁN Y MIGUEL ÁNGEL GINER

Guanyadors del Premi Nacional del Còmic 2019 per «El día 3»
Llicenciats per la Facultat de Belles Arts de València, facultat on van crear el fanzine No Aparcar llamo GRUA. En 1993 van obrir el seu propi estudi, LaGRÚAestudio, on treballen des de llavors dedicant-se professionalment al còmic i la il·lustració. Giner Bou és professor de guió i narrativa en el Màster de Disseny i Il·lustració de Belles arts (UPV) i en Billar de Letras i director editorial d’Andana Gràfica.
Han publicat diverses novel·les gràfiques com «Una posibilidad entre mil» i «La Máquina de Efrén», reeditades ara conjuntament en Astiberri sota el títol «Una posibilidad. Edición Integral«, «Cuando no sabes qué decir» (actualment fora de catàleg, a la espera de nova edició) i «El dia 3» (Astiberri, 2018), amb Laura Ballester. També han participat en llibres col·lectius com «Enjambre» (Norma), «Viñetas de vida» (Astiberri-Oxfam), «Efectos Secundarios» (Astiberri-Fundación Cultura en Vena), «O todos o ninguno» (Ponent Mon-CCOO) i «Algo más que rosa» (Postalkids-Entuseno). Giner Bou és també autor de «Ofensiva Final» (Dolmen) junt a Susanna Martin i de la trilogía d’«Anna Dédalus Detectiu» (Andana), dibuixada per Núria tamarit, Xúlia Vicente i Susanna Martin.

Signatures:

  • Dissabte 20 de novembre. De 18 h a 19.30h. Durán i Giner signaràn els seus còmics al stand d’Astiberri.
  • Diumenge 21 de novembre. De 11.30h a 12.30h. Giner i Susanna Martin signaràn «Ofensiva Final» al stand de Librería Bartleby.

SUSANNA MARTÍN

Debuta fa deu anys va dibuixant Alicia en un mundo real. Després siguiron Sonrisas de Bombai, Sansamba i va coordinar l’antologia Enjambre (totes publicats a Norma Editorial). És l’autora de «Gaza Amal. Historias de mujeres valientes en la franja de Gaza» i «Tipi-tapa«. Va participar en les obres col·lectives «Un regalo para Kushbu. Historias que cruzan fronteras«, en el llibre colectiu «Viajes dibujados» de Altaïr Magazine i Norma Editorial i en «Viñetas de tortas y bollos. Cómics lésbicos desde las dos orillas«.

En 2019 dibuixa «Anna Dédalus detectiu. La paradoxa de Fermi» amb Miguel Á. Giner Bou i publica les obres «Annemarie» (Norma) al costat de María Castrejón, «Residencia de Estudiantes» (Universal) com a autora completa i «Ofensiva final» (Dolmen, 2020) amb guió de M.A. Giner.

Signatures: 

Divendres 19, de 17 a 18:30 h signa «Annemarie» en Stand Norma Ed.

Divendres 19, de 20h al cierre Splash signa «Halima» en Stand Taula Splash.

Dissabte 20, de 12:30 a 13:30 en Taula Splash.

Dissabte 20, de 18 a 19 h en Stand Librería el Puerto signa «Residencia de Estudiantes».

Diumenge 21 de 11:30 a 12:30 en Stand Librería Bartleby signa «Ofensiva final» amb Miguel Ángel Giner.

ELENA URIEL i SENTO LLOBELL

Vicent Josep Llobell Bisbal, conegut com Sento (València, 8 de desembre de 1953), és un historietista, dissenyador, docent i il·lustrador espanyol. Casat amb la també artista Elena Uriel, viu a la ciutat de Sagunt.
 Llicenciat en Belles arts (1978), va ser professor d’Anatomia en la Facultat de Belles arts de València. Va canviar, no obstant això, les aules pel còmic, iniciant la seua nova carrera en “Còmics del Cingle” en 1975. Després d’un fugaç pas per El Víbora, amb l’estil del qual no encaixava, Sento es va donar a conéixer a través de Besame Mucho amb la seua sèrie Barrachina, que li va obrir les portes de Cairo, Madriz o TBO. Els seus còmics i il·lustracions també s’han publicat en mitjans com a El pequeño País, El Temps, El Independent, El Jueves o Efe Eme.
 Inquiet per naturalesa, no ha obviat la il·lustració publicitària i fins i tot el disseny innovador de falles (Plaça del País Valencià (actualment Ajuntament) de València, en els anys 1986 i 1987 i Na Jordana en 2006 i 2011). Seu és també el disseny de la ludo-estàtua gegant del Parc Gulliver que reposa al Jardí del Túria de València. Es va internar en l’animació amb La leyenda de la Meloseta en 1991. En 2013 va guanyar la VI edició del Premi Internacional Fnac-Sinsentido de Novel·la Gràfica pel seu projecte Un médico novato, que narra les experiències del seu sogre, el metge Pablo Uriel, en la Guerra Civil espanyola. Li van seguir Atrapado en Belchite i Vencedor y vencido. Després de quatre anys d’aquest projecte, més uns quants més anteriors per part d’Elena Uriel, filla de Pablo, al costat de les seues germanes per a recuperar les notes i manuscrits de Pablo, el cicle es tanca amb la publicació d’un integral amb els tres volums, titulat Dr. Uriel i publicat per Astiberri. Accepta un encàrrec del Museu del Prado per a publicar un àlbum amb anècdotes i passatges històrics relacionats amb la gran pinacoteca nacional i el resultat es plasma en Historietas del Prado.

Signatures:

Diumenge 21: De 12 a 13:30 Stand Astiberri.

NÚRIA TAMARIT

Núria Tamarit, autora del cartell Splash de la sisena edició.
No pretenem ara glossar la ja àmplia trajectòria d’aquesta jove autora nascuda a Vila-real, però a manera de breviari compta amb treballs com Duerme pueblo ( La Cúpula) al costat de Xulia Vicente o Avery’s blues (Dibbuks) amb guió de Angux. Acostumada en el món del Fanzine -que no ha abandonat-, destaquen, entre altres publicacions, els seus treballs per a Sacaponcho, Voltio o Nimio. Sens dubte que 2019 ha sigut un any per a recordar en la seua carrera professional amb el treball «Dos monedas«(La Cúpula). Ha publicat recentement «Giganta» (Norma Ed) i «El Enebro» (La Cúpula).

Signatures:

Dissabte  20 de 12:30 a 14 h en Stand Librería Bartleby.

Diumenge 21 de 11:15 a 12:15 signa «Giganta» en Stand Norma Ed.

Diumenge 21 en finalitzar la xarrada «Efectos secundarios». Sala Principal Splash

JOAN MUNDET

En l’àmbit de la historieta, Joan Mundet es va estrenar com a dibuixant en la revista Trinca i d’ací va passar a dibuixar historietes per encàrrec en còmics de gènere d’horror per a segells com Vilmar (Pànic). Després d’algunes obres en publicacions locals, en revistes com Kirk o algun treball per a agències, va desenvolupar una sèrie compromesa amb l’ofici, una historieta autobiogràfica sobre els seus difícils començaments, en les pàgines de Rampa-Rambla (la sèrie Gari, després titulada Gari Folch). A causa del seu domini dels blocs d’ombra i amb el tramat manual, la qual cosa li capacitava per a construir atmosferes huitcentistes (o de segles anteriors), va aconseguir convertir-se en l’il·lustrador oficial de les reedicions de les novel·les del Capità Alatriste. Des de 2006, a més, editat en línia la revista Cayolargo, en la qual es publiquen historietes seues recuperades, il·lustracions noves i textos (poemes, relats) d’autors afins i d’ell mateix. La seua nova sèrie és Capablanca publicada per Amaníaco Edicions i Cayo Llarg Edicions, i recopilada per Evolution (Panini) en un volum integral a tot color. Entre les seues últimes col·laboracions destaca una història curta per a BCN Noire, àlbum col·lectiu publicat per Norma amb motiu del Festival Barcelona Negra.

Signatures: Tot el cap de setmana signa «Capablanca» al Stand Amaniaco, excepte:

Dissabte 20 de 12 a 13 signa «Bajo un cielo de acero» en Stand Ponent Mon.

Dissabte 20 de 17:30 a 18:30 signa «Bajo un cielo de acero» en Stand Ponent Mon.

LLUIS RECASENS «L’avi»

Humorista gràfic, il·lustrador i guionista. Ha col·laborat en diaris (Avui, El Punt…) i en publicacions juvenils i per adults (Mortadelo, Pulgarcito, Bichos, El Papus, Butifarra, Il Corriere della Sátira…) Ha fet guions de àlbums de còmic, de la història de ciutats, pobles i entitats. Ha il·lustrat llibres ( Per a tots, salut!, del doctor Bras Marquillas, Como sobrevivir al Camino de Santiago de Carles Valls i Sergio Fidalgo). Ha participat en els llibres col·lectius Enfoteus-vos-en, Rescatallats, Fins el Borbons, El Llibre de la Marató de TV3. És autor, juntament amb Pepe Gálvez del llibre BUTIFARRA! El còmic dels barris. Ha publicat en solitari els àlbums: Hospital Central I i II. Viviendo como Dios gracias a Dios i Caspablanca. Ha fet el guió de les novel·les gràfiques: La Sonrisa de Greta, dibuixada per Siscu Bellido i Yo Maté a Sherlock Holmes, dibuixada per Manel Cruz.
Actualment, segueix fent guions i dibuixa per Amaniaco, Gurb i els Matins de TV3.

Signatures: Tot el cap de setmana al Stand Amaniaco.

PEPA PARDO

En 2014 va publicar com a coautora en el llibre de relats Buscando los orígenes de aquello amb Pregunta Edicions i el poemari Talcualsomos amb el Grup Molière en La Forja del Trobador. En 2016 va publicar com a coautora en el poemari ‘Hexaedre’ amb el grup Molière en la Forja del Trobador i va ser guanyadora de la ‘X edició del concurs de relats ciutat d’Osca’ amb el relat de títol ‘Teclas negras’. En 2017 ha publicat com a coautora en el llibre de relats ‘Teruel y sus amantes’ de Mira edicions, l’àlbum ‘Pezmocamu‘ com a guionista al costat de Luis Orús com a dibuixant i el quadern de microrelats ‘Octubre’.A més, va conduir durant cinc anys la secció quinzenal «Jitanjáfora» de literatura en el programa «La Planta enfiladissa» de Ràdio Talp, en el 101.8 FM de Saragossa. Pepa perteneix a la A.C. Malavida.

Signatures: Durant tot el cap de setmana al Stand A.C. Malavida.

Sergio Sánchez

Se licencia en Bellas Artes (UPV), en 1999 y aunque se especializa en fotografía y audiovisuales, en aquellos años descubre el placer de pintar y se enamora del expresionismo (entre otras cosas).

En 2004 crea Siarte, y desde entonces ha trabajado como diseñador gráfico e ilustrador, labor que complementa desde 2011 con la de “editor al margen”, cuando publica “Sonetos como sueños«, libro con poemas de Jesús Rodríguez Duandikoetxea acompañados por dibujos de varios colegas ilustradores, el mismo incluido. Desde entontes ha editado 17 títulos con diferentes autores y autoras, recorriendo un largo camino que le ha llevado hasta la publicación de su propio libro: “Amor tóxico”.
Actualmente sigue viviendo en Bilbao, dibuja y pinta habitualmente, participa en movimientos artísticos como Walking Gallery o Dibujatolrato y cuando saca tiempo realiza alguna que otra exposición individual o colectiva. No se aburre… y por si acaso, de agosto en agosto coge la bici y las alforjas y se escapa a recorrer otros mundos.
Acaba de publicar Amor tóxico, una serie de dibujos realizados a modo de «instantáneas» y publicados en redes en gran parte entre los años 2014 y 2015 le sirven como excusa para componer un relato que habla del amor platónico, el desamor o el deseo.

Signatures: Durant tot el cap de setmana al Stand SÍARTE.

Luis Orús

Luis Orús es el creador de ‘Cebolla tú, cebolla yo: la tira que no pica‘, serie de la que ha publicado dos álbumes. Junto a Santi Blasco, es uno de los pilares del fanzine de espíritu rural Estafermo, y colabora en otros fanzines aragoneses como Malavida o ¡Hey!. En 2017, junto a Pepa Pardo, ha firmado el álbum infantil ‘Pezmocamu‘ (Editorial Cornoque).

Signatures: Durant tot el cap de setmana al Stand A.C. Malavida.

XCAR

(Zaragoza 1974) es miembro del colectivo Malavida. Además de participar en la revista y álbumes colectivos de Malavida, ha firmado en solitario los álbumes de ‘El Ríchal, soltero y metalero’ y, con guión de Juako Malavirgen, ‘Belceblues’. Junto a Carlos Azagra y Encarna Revuelta ha firmado uno de los grandes éxitos editoriales aragoneses de los últimos años, la trilogía ‘Cocinicas’: ‘Estoy hecho un cocinicas’ (2014), ‘Sigo siendo un cocinicas’ (2015) y ‘Todos somos cocinicas’ (2016).

Signatures: Durant tot el cap de setmana al Stand A.C. Malavida

JAVIER MARQUINA

Javier Marquina (Huesca, 1975), divulgador y guionista, miembro de la Asociación de Críticos y Divulgadores de Cómic de España (ACDCómic), de la Asociación Aragonesa de Autores de Cómic (AAAC) y vicepresidente de la Asociación Profesional de Guionistas de Cómic (ARGH!).

Colabora en diversos medios especializados como el programa radiofónico «Solo hablamos de historietas» o la web Zona Zhero. También publica reseñas sobre cómics en la sección cultural del Diario del Alto Aragón y colabora en la elaboración del Anuario de Cómics Esenciales realizado por la revista JotDown.

Ha publicado varios cómics como guionista: ‘Abraxas’ (con Ertito Montana) Premio al mejor guion en el Salón del Cómic de Zaragoza de 2018 y ‘Aquí nunca pasa nada’ (con Javier Ortiz y Guillermo Montañés), ambos con GP Ediciones; ‘1585: Empel‘ (con Jaime Infante) con la editorial Cascaborra; ‘Abraxas en Cuarentena‘, obra benéfica autopublicada y financiada a través de mecenazgo en la que ha colaborado con más de 35 artistas; el fanzine ‘Como hacer un cómic sin tener ni puta idea‘ con Rosa Codina y el recién publicado ‘La tercera ley de Newton‘ dibujado por Victor Solana y editado por Sallybooks. Actualmente se encuentra inmerso en la campaña de preventa del primer título oficial de Inuit Ediciones, de la que es cofundador, llamado: ‘Whope y los Señores de la Plaga‘, dibujado por Jaime Arántegui y con colores de Guillermo Montañés.

Signatures: 

Divendres 19, de 18 a 19 h «1585:Empel» en Stand Cascaborra.

Dissabte 20, de 12:30 a 13:30 h «1585:Empel» en Stand Cascaborra.

Diumenge 21, de 12:30 a 13:30 signa «La tercera ley de Newton» en Librería Bartleby.

IVÁN GARCÍA

Nascut a Barcelona en 1975 i establert a Girona, és un dibuixant autodidacta i apassionat del còmic des que té ús de raó… (al còmic, i al cinema, la història, la fantasia, la ciència-ficció…). Va treballar durant gairebé tres lustres en una llibreria especialitzada en còmic, fins que finalment es va plantejar fer còmics en comptes de vendre’ls. Les seves influències inclouen uns quants autors de còmic clàssics (Hal Foster, Alex Toth, Milton Caniff…), un bon grapat d’autors actuals (Frank Miller, David Mazzuccelli, Frederick Peeters, Paul Pope, David Rubín, David López, Paco Roca…) , i directors de cinema de tots els temps (John Ford, Akira Kurosawa, Billy Wilder…).

Guanyador de l’III Premi Ferrater Mora de Còmic de la Universitat de Girona, ha publicat la novel·la gràfica “Ferrater Mora Filósofo”, amb guió de Josep Pastells. Ha il·lustrat mòduls de rol per a Clàssics de la Marca i Còdex Grup Creatiu.

Por un puñado de dracmas” publicada amb Grafit Editorial, és la seva primera obra com a guionista i dibuixant, i no serà l’última perquè ja està treballant en el seu segon àlbum per a Grafit. “METUS. Leyendas romanas de terror” guionizado per José Miguel Pallarés Sanmiguel.

Signatures:

Divendres 19, de 17:30 a 20:00 en Stand Grafito Ed.

Dissabte 20, de 11 a 12:30 en Stand Grafito Ed.

Dissabte 20, de 17:00 a 18:30 en Stand Grafito Ed.

Diumenge 21, de 10:30 a 12:00 en Stand Grafito Ed.

Aroha Trave

Aroha Travé (Terrassa, 1985) és col·laboradora domèstica d’Edicions La Cúpula, on ha exercit d’il·lustradora, escolana i persona humana exemplar. El seu vibrant estil de dibuix, que beu a morro de les veus més indòmites de l’underground, s’ha deixat veure en les pàgines de la revista Voltio, si bé el seu autèntic debut és Carne de Cañón (La Cúpula, 2019) lliure patufet i feroç desbordat d’éssers patètics, entranyables i una mica cabrons.

Signatures:

V-19 de 18 a 19 h «Carne de cañón» en Stand La Cúpula.

S- 20 de 12 a 13:30 h «Carne de cañón» en Stand La Cúpula.

S-20 de 18:45 a 20 h «Carne de cañón» en Stand La Cúpula.

D-21 de 13 a 13:45 h «Carne de cañón» en Stand La Cúpula.

Rosa Codina

Rosa Codina va nàixer el mateix any de 1987 en què es desenvolupa la història de Rompepistas. Ho va fer en Ordal, un poble de l’Alt Penedès, a la província de Barcelona, envoltat de vinyes i muntanyes. Encara que allí la gent es passa la vida en la vinya, Rosa va decidir desmarcar-se i va orientar els seus passos cap al còmic i la il·lustració, desoint amb molt bon criteri totes les veus que li desaconsellaven el dibuix com a forma de vida. Rompepistas (La Cúpula, 2020) és adaptació de la novel.la de Kiko Amat.

Signatures:

V-19 de 17 a 18 h «Rompepistas» en Stand La Cúpula.

S-20 de 11 a 12:15 «Rompepistas» en Stand La Cúpula.

S-20 de 17:30 a 18:30 «Rompepistas» en Stand La Cúpula.

D-21 de 12:30 a 13 h «Rompepistas» en Stand La Cúpula

Elías Taño

Elías Taño va nàixer a Canàries -no ha perdut el seu accent- però ja porta molts anys establit a València. Ha col·laborat en infinitat de propostes creatives i continua fent-ho en l’actualitat. Sens dubte que el seu Fanzine «Arròs Negre» Premi Millor Fanzine del Saló de Barcelona, ha sigut i és, un gran èxit de creació col·lectiva en tractar un tema en concret i donar-li’l a múltiples artistes, coordinant i maquetant el contingut final. És membre actiu de Tenderete o Graf. En la companyia teatral «A tiro hecho» ha participat en obres originals i reivindicatives, com «El mercado es más libre que tú» o » on posen de manifest els perills evidents del TTIP o «Les solidàries«. Ha publicat recientment un compendi dels seus treballs com il.lustrador titulat Delitos de Papel, un glosari ja publicat a l’Italia. Elías Taño és col.laborador del Splash desde el seu inici amb la secció Fanzines i autoeditats.

Max Vento

Max Vento és il·lustrador i dibuixant de còmics, autor dels àlbums ‘Monólogo de mi Vida Desastrosa’, ‘Noches de Citas’ ,‘Comedia en un acto’ i ‘Actor Aspirante, Volumem Integral’ (Dolmen Editorial), i co-autor de‘Valentia’ (Norma Editorial). Max ha rebut, entre altres, les nominacions a ‘Millor Autor Revelació’ en el Saló del Còmic de Barcelona i ‘Millor Obra Nacional’ en el Expocómic de Madrid. En aquests moments Max està preparant un llibre nou: ‘Aprende a dibujar ciudades’ per a l’editorial Dolmen. Ha colaborat amb Ricardo Vilbor com dibuixant en El viejo y el narco (Evolution-Panini), Premi millor guió Splash 2019. Ha publicat recentment al costat de Cristina Broquetas el còmic Claudio y Lucía contra la agencia F.A.K.E (Sallybooks, 2021)

Signatures: 

Dissabte 20, de 18 a 19 h (amb Cristina Broquetas) signen «Claudio y Lucía contra la agencia F.A.K.E al Stand Librería Bartleby.

Jordi Marquina

Naix a València en 1981 i ja talludito es gradua com a Tècnic Superior en Disseny Gràfic Publicitari. En 2004 exerceix aquesta professió com a becari en els Departament de Joventut, Esports, Serveis Socials i Premsa del Ayto de Sagunt. En finalitzar aquests treballs comença la seua vida com a freelance. L’editorial bilbaïna SíArte publica els seus llibres Almendrado de limón (Antologia d’humor gràfic al costat del dibuixant Ivanper) i, Mondo Hueso, una mirada negra, tendra i divertida a la vida, a través d’uns esquelets i de la pròpia Mort. De nou amb SíArte publica en 2020 publica Efígies, un llibre il·lustrat amb dibuixos, poemes i aerolitos de la seua creació. Està molt vinculat al Teatre local de Port de Sagunt, amb obres com Lo del Cerezo, que serà publicada en breu per l’editorial sevillana Matraca.

Signatures:

Divendres 19, de 19 a 20:30 h en Stand SÍARTE

Dissabte 20, de 12 a 13:30 h en Stand SÍARTE

Dissabte 20, de 18 a 19:30 h en Stand SÍARTE

Chris Stygryt

Amb el temps, les seues il·lustracions en color s’han tornat el reflex dels seus records de la infància, amb les seues alegries, les seues pors i la seua simplicitat. Realitzades de manera totalment intuïtiva, li agrada crear emocions simples basades en el record, emocions assequibles amb una sola mirada. En contrapart, el seu treball amb Coco Press, el seu segell d’acte edició, li ha permés explorar altres camins totalment diferents i al servei de la narració. Allí, la seua línia viatja de la complexitat gràfica fins a la simplicitat més absoluta, un treball de recerca que és en realitat una trajectòria artística de tota una vida.
En 2008 i 2014, va ser premiat amb el Primer premi de còmic alternatiu de Angoulême, el primer amb el col·lectiu Turkey comic i el segon amb el Fanzine Carré. En 2013 li van atorgar la beca d’Ajudes a la creació visual de Vegap pel projecte “Monstruos con clase” i en 2019 guanya el Primer premi de novel·la gràfica social Divina Pastora pel projecte “El viaje de Felipe”. Ha editat a Espanya com a guionista amb Aleta, Bang, Planeta DeAgostini, Edicions de Ponent i a França amb Akileos, Sarbacane, L’Oeuf, Fanzine carré i Turkey comic.

Signatures:

Dissabte 20 al Espai Autoeditats tot el día.

Diumenge 21 al Espai Autoeditats tot el matí.

JOTAKÁ

Jotaká (Juan Carlos Viñas Ballesteros, 1987) és un valencià llicenciat en Belles arts i titulat en il·lustració. En les seues il·lustracions se centra en destacar les gammes de colors vius i el bon rotllo a través de les seues aquarel·les o il·lustracions fetes amb paper. Interessat sempre a descobrir nous materials i diferents acabats en els seus treballs. Ha treballat com a il·lustrador per a diferents projectes, revistes, publicitat i RRSS i ha col·laborat amb marques com Netflix, Starbucks, Ibèria, Hyundai, Estrella Damm, Pibank i Movistar entre altres. A més sempre té entre mans algun projecte propi en el qual treballa simultàniament. Autor de «Bajo el Glaciar» (Hidroavió, 2019) i il·lustrador del conte infantil «La oveja negra» escrit per l’autora Magela Ronda (Astronave, 2019).

Signatures:

Dissabte 20, de 11 a 12:30 h en Stand Norma Ed.

Dissabte 20, de 18 a 19:30 h en Stand Norma Ed.

Santiago Calaforra

Santiago Calaforra és mestre de primària i director del diari digital Actualitat Valenciana. Des de fa quatre anys escriu contes infantils sobre història i tradicions de nombrosos municipis de la Comunitat Valenciana.

SandraGN

Castelló de la Plana, 1982
Sempre diu que es va prendre amb calma el fet d’arribar a la professió de dibuixant. Va començar per hobby gràcies al manga, participant en la primera dècada dels 2000 en fanzines com This is MANGA! i Nimbus mentre estudiava Biologia a la Universitat de València. Després de llicenciar-se, no és fins al 2012 que fa el pas d’abandonar la biologia i estudiar el Grau Superior en Il·lustració a l’Escola d’Art i de Disseny de Castelló de la Plana per a dedicar-se completament a la il·lustració i el còmic.
Des de 2018 és la il·lustradora principal d’Editorial Safrà per a les seues revistes infantils Club Lo Blanc i Club Millaret, on també ha publicat els cómics La Taca Negra i Festes i tradicions de Sagunt. Els últims anys ha sigut portadista per a Ediciones Hela per a la bilogia Los Héroes de Luria (Orikel y Dharani) i ha format part de l’antologia de còmic benèfic Algo más que rosa per a PostalKids-Entuseno.

Manuel Castaño

Es miembro fundador del desaparecido colectivo valenciano de dibujantes 7 Monos, del que formaban parte otros dibujantes como Jordi Bayarri, Victor Santos, Joan Marín, Sergio Córdoba o Manuel Bartual.
En el campo de la historieta es el responsable de títulos como Morón el Pollastre o Álex, realizados en compañía de Manuel Bartual.
En noviembre de 2000 realiza junto con Manuel Bartual la serie de tiras cómicas Con amigos como estos para el suplemento universitario del diario Las Provincias. Una vez cierra ese suplemento las tiras pasan a publicarse en la revista El Manglar y en un portal de cómics.
En 2006 escribe Billy Bob: buscando piedras con las que tropezar, con dibujo de José Miguel Fonollosa, que publica la editorial Dib-buks.
En 2018 publica en Vial of Delicatessens, como autor completo (guion y dibujo), la novela gráfica: «#UnaNovelaGráfica«.
En marzo de 2020, en pleno confinamiento, lanza un fanzine con historietas, más o menos, autobiográficas con personajes de #UnaNovelaGráfica. El fanzine, titulado #Unfanzine, será en un principio en digital, para luego autoeditarse en papel. Así hará con los tres primeros números. El cuarto y siguientes (y un recopilatorio de los tres primeros números agotados) será publicados por la editorial The Force Books.
Es colaborador habitual de la revista TMEO desde 2019.

Laura Rubio

Laura Rubio (Zaragoza, 1995), es graduada en Bellas Artes por la Universidad de Zaragoza (2017). Actualmente se encuentra estudiando el Máster de profesorado en la especialidad de Artes Plásticas.
En el año 2015 fue publicado su primer cómic (Zilia Quebrantahuesos, GP Ediciones, 2015, Zaragoza), que ha obtenido premios como el Fanny en los Premios TRAN; además de haberse traducido al aragonés. Recientemente ha publicado una nueva obra (Queronea, 2017, Zaragoza), también de la mano de GP Ediciones. Este último cómic ha recibido diversos premios, entre ellos el de Mejor Obra aragonesa del Salón del Cómic de Zaragoza.

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información. ACEPTAR

Aviso de cookies